Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων.


   Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 οι μαθητές της  Δ.Υ.Ε.Π.  του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων για να ξεναγηθούν στον Κόσμο της Μουσικής. 



Γνώρισαν από κοντά διάφορα είδη μουσικών οργάνων και ταξίδεψαν μέσα από τα μουσικά ακούσματα των μουσικών οργάνων που παρουσίασαν οι μουσικοδιδάσκαλοι του ωδείου.


Έπαιξαν τη δική τους μελωδία!    


 
 Οι  καθηγητές του Ωδείου τους εξήγησαν με υπομονή από τι αποτελείται το κάθε ένα από αυτά τα μουσικά όργανα και με ποιο τρόπο παίζεται. Ήταν πρόθυμοι να λύσουν τις απορίες τους, αλλά το πιο συναρπαστικό για τα παιδιά μας ήταν ότι τα προέτρεψαν και τα ενθάρρυναν να δοκιμάσουν να παίξουν με τα μουσικά όργανα. Αυτή η βιωματική προσέγγιση τα ενθουσίασε και τους έδωσε ερεθίσματα, που διευρύνουν την μουσική τους παιδεία, αλλά και το κίνητρο να επιλέξουν να πειραματιστούν και τα ίδια ίσως σε πιο προσωπικό επίπεδο με κάποιο από τα παραπάνω μουσικά όργανα στο μέλλον.







   Ευχαριστούμε τους καθηγητές και τη διεύθυνση του Δημοτικού ωδείου για την άψογη φιλοξενία τους και την ευκαιρία που έδωσαν στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με ποικίλα μουσικά όργανα και ακούσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου