Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Οδική Ασφάλεια & Κυκλοφοριακή Αγωγή


Την  Τρίτη 21 Μαΐου 2019 ,  στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας, έγινε στον χώρο του 2ου Γυμνασίου Ιωαννίνων ενημέρωση των μαθητών για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή από τον κύριο Ζήκο, υπεύθυνο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Τμήματος Τροχαίας  Ιωαννίνων.

Σκοπός της ενημέρωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και οι μαθητές προβληματίστηκαν με τη συχνότητα των τροχαίων παραβάσεων και την επικινδυνότητά τους, αφού οδηγούν όχι μόνο στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής, αλλά και σε μακροχρόνια και επώδυνα προβλήματα υγείας.

Στην ενημέρωση των μαθητών για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή συμμετείχαν και οι μαθητές της ΔΥΕΠ. Επειδή η διδασκαλία των προσφυγόπουλων γίνεται τις απογευματινές ώρες, είναι απαραίτητο να έρχονται σε αλληλεπίδραση με  τους μαθητές του γενικού σχολείου ώστε να επιτευχθεί η ένταξή τους. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει μέσω κοινών δράσεων και δραστηριοτήτων του σχολείου.  


Τα παιδιά, με την συνοδεία των εκπαιδευτών τους, επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών. Εκεί ενημερώθηκαν από τον κύριο Ζήκο για τους κανόνες της σωστής οδικής συμπεριφοράς και έλαβαν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες (αναγνώριση σημάτων, σωστή χρήση της διάβασης πεζών, εφαρμογή κανόνων ασφαλείας για τους πεζούς και τους οδηγούς) ενώ δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την όμορφη εμπειρία. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου